Tuesday, October 17, 2017

part 2:sunset Fira Town,Santorini

sampai kat Fira town,cari hostel,usung backpack dari bas station.boleh tahan juga jauh jln dia.sampai hostel terus rehat kejap,mkn sekadar alas perut. lepas tu jam 5 petang gerak perrgi bandar,tempat popular tengok sunset. jom layan pic..


never forget this amazing view

Fira twon.

my travel buddies.

ps:pic and story not in order.sorry..

Monday, October 16, 2017

Throwback:Bali x Geng Kekwat November 2016







me..so happy dapat main parasailing
so here are quick summary from last Bali trip.my friend last min ajak 'jom pergi bali'..boosan laa..ok la semua setuju pergi,like 3 months before date pergi,semua dh siap siap buat passport.ini adalah anggaran(seorang) bajet kami hari tu.

  • flight;Kch-Kul-Kch-RM182
  • Kul -DPS-KUL-RM377
  • travel insurans-RM30
  • Hotel:RM163
  • transport:RM75
total:RM827 (tidak termasuk mkn dan perbelanjaan lain)

Tanah Lot,Bali

me,Amran,Zila..
bagi hotel pula kami pilih area Kuta,dekat dgn Kuta Beach,Discovery shopping mall,sempat lah juga melayan sunset kat pantai Kuta.
four of us.otw to Kechak Dance

Bali is so hot..

my travel buddies



photo taken by our driver,pak Vicky.
kenanagan manis di Bali takkan dilupakan.sgt banyak meemori.makanan Indonesia juga semua nya sedap.nasi dagang,ayam bertutu..semua sedap sedap.tp syg pic xda..

Thursday, October 5, 2017

part 1:Santorini,Greece

September 2017:bagaikan mimpi.tak prcaya sampai juga i kat Santorini.sedikit info tentang Santorini.

 Crescent-shaped Santorini (or Thíra), the precious gem of the Aegean, is actually a group of islands consisting of Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea and Nea Kaméni in the southernmost part of Cyclades
enjoying the view,layan perasaan sorang sorang.rasa tenang memerhati lautan yg luas.

 8 jam perjalanan menggunakan feri dari Athens akhirnya sampai.bertolajk jam 7.30am,sampai jam 3pm.tak terasa..pemandagan laut yg mendamaikan.dalam cabin kami sempat tidur,makan,mandi..jalan jalan keliling kapal..ambil gambar sebanyak yg boleh.berkenalan dgn penumpang lain..so far berbaloi jugak la naik feri ni.tak rugi cuba.
unloading the passenger.

yeahh..this is the ones.a memorable trip.



Thursday, October 13, 2016

Dubai Dec 2015-part 1


Sekian lama dlm camera roll,so hari ni kita abadikan dlm blig pula.nanti terdelete,terhilang pula henpon kan syg dh semua pic.

Tak boleh move on.Dubai is so amazing.😁 mari layan kan photo photo ya.



Fly from Changi Airports,Singapore.transit in KL.







Dah selamat sampai.ketibaan di sambut oleh satu keluarga kwn adik yg tingal di Abu Dhabi.terharu sbb mrka samgup drive 3jam just to pick up us and opkos ada buah tangan yg dikirim dari Malaysia.




Dah Checkin hotel.jam 2200 UAE time.






p/s: nanti kita sambung lagi ke part 2 okay.


Friday, September 30, 2016

AirAsia Mobile Apps Promo



So,hari ni kita check flight lagi.tup tup terjumpa ni.
Wahh,sgt suka.terus book.kebetulan kita tengah cari flight utk trip Nov nanti.

Ada 20% diskaun,murah dan berbaloi lah tunggu ni.

😜




Sunday, September 25, 2016

sjnathaniel.blogspot.com




Hello..
This is me,mr Nathaniel.obviously,my mom re-create this blog for me.updating all my milestone.my activity.my hobby.my fave thing to do.and my 1st pet.the kitten.😺

Im almost 9years old this coming Nov.



part 2:sunset Fira Town,Santorini

sampai kat Fira town,cari hostel,usung backpack dari bas station.boleh tahan juga jauh jln dia.sampai hostel terus rehat kejap,mkn sekadar a...